Обиљежавање Дана РС у Невесињу: Слога и љубав чувају Српску

dan republike 1

НЕВЕСИЊЕ │ Светом литургијом, поменом погинулим борцима и полагањем цвијећа данас је у Невесињу обиљежен Свети првомученик и архиђакон Стефан – Дан и Крсна слава Републике Српске.

Након свечане литургије у Цркви Вазнесења Господњег делегације Општине и Општинске борачке организације положиле су цвијеће на Централно спомен обиљежје бораца Херцеговине на Гвозду и упалиле свијеће у Спомен соби . Парастос погинулим српским борцима у протеклом отаџбинском рату служио је свештеник Немања Лукета.

Дан Републике је био прилика за подсећање на страдалнике из протеклог рата који су пали за стварање и слободу РС и све друге борце слободарских опредјељења.

Честитајући празник, предсједник Одбора ратних – војних инвалида РС Војин Гушић рекао је да је српски народ увијек био на стране правде и слободе, а против освајача и угњетача. Посебно је истакао улогу слободарског и устаничког Невесиња у стварању Републике Српске.

Политичаре је позвао да се уједине око најважнијих националних интереса српског народа указујући да су и у протеклом рату слога и љубав очували Републику Српску.

Дан Републике Српске грађанима Невесиња честитао је и предједник РС Милорад Додик.
Радио Невесиње