Обиљежавање Видовдана и 25 година БОРС-а у Требињу

ТРЕБИЊЕ │ Видовдан и јубилеј – 25 година Борачке организације РС у Требињу биће обиљежен сутра на више локација.

Парастосом у спомен капели на Клобуку у 9 часова, у организацији Удружења „Клобук“ и Удружења поштовалаца и потомака ослободилачких ратова 1912 – 1918. биће обиљежена годишњица Клобучке битке и  100 година од завршетка Првог светског рата.

Удружење грађана „Ржани до-Величани“ ,  породице страдалих у јами Јагодињачи и поштоваоци жртава усташког геноцида из 1941. године, парастосом у Спомен костурници у Величанима у 9 часова  и поменом жртвама у Ржаном долу у 10 часова, обиљежиће Седмицу видовданског страдања.

У овом периоду навршава се 77 година од погрома српског живља Поповог поља и 27 година од преноса посмртних остатака жртава у Спомен обиљежје у Величанима.

Удружење дјеце погинулих бораца „Насљеђе“  ће полагањем цвијећа на Споменик погинулим борцима Одбрамбено- отаџбинског рата и у Спомен соби, као и парастосом у цркви Светог цара Лазара обиљежити Видовдан, крсну славу удружења са почетком у 11 часова.

Централно обиљежавање  крсне славе Војске РС и  јубилеја – 25 година Борачке организације РС за Херцегиовину биће организовано у Билећи у касарни „Билећки борци“. Почетак је у 9 часова.

Радио Требиње