Обиљежен Дан бораца РС

ТРЕБИЊЕ │ Освештањем нових просторија Градске борачке организације у Преображенској улици и парастосом борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату служеним у спомен – цркви Светог цара Лазара, данас  је обиљежен 14. фебруар, Дан бораца Републике Српске.

Перо Мишељић, предсједник Скупштине борачке организације Требиње истакао је да се никада не смију заборавити они који су уградили животе у РС.

„Градска борачка организација добила је нове просторије, а у плану је изградња Спомен собе у кругу комплекса Споменика браниоцима Требиња“, навео је Мишељић.

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић истакао је да је Градска управа кроз разне програме у протеклој години за борачку категорију издвојила преко 200.000 КМ.

Саша Пешикан, предсједник Удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ каже да се на овај начин одаје почаст погинулим борцима и свим борцима који су се борили за РС.

Делегације Борачке организације, Града Требиња, Удружења дјеце погинулих бораца “Насљеђе” положили су цвијеће на Споменик браниоцима Требиња.

М.И.