Obilježen Dan boraca RS

TREBINJE │ Osveštanjem novih prostorija Gradske boračke organizacije u Preobraženskoj ulici i parastosom borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu služenim u spomen – crkvi Svetog cara Lazara, danas  je obilježen 14. februar, Dan boraca Republike Srpske.

Pero Mišeljić, predsjednik Skupštine boračke organizacije Trebinje istakao je da se nikada ne smiju zaboraviti oni koji su ugradili živote u RS.

„Gradska boračka organizacija dobila je nove prostorije, a u planu je izgradnja Spomen sobe u krugu kompleksa Spomenika braniocima Trebinja“, naveo je Mišeljić.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Gradska uprava kroz razne programe u protekloj godini za boračku kategoriju izdvojila preko 200.000 KM.

Saša Pešikan, predsjednik Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ kaže da se na ovaj način odaje počast poginulim borcima i svim borcima koji su se borili za RS.

Delegacije Boračke organizacije, Grada Trebinja, Udruženja djece poginulih boraca “Nasljeđe” položili su cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja.

M.I.