Обиљежен Дан борца РС

ТРЕБИЊЕ │ Парастосом борцима погинулим у oдбрамбено-отаџбинском рату служеним у спомен-цркви Светог цара Лазара и полагањем цвијећа на спомен обиљежјима из Одбрамбено-отаџбинског рата, у Требињу је данас обиљежен 14. фебруар, Дан борца Републике Српске.

Делегације Борачке организације, Града Требиња и Удружења дјеце погинулих бораца “Насљеђе” положили су цвијеће на Споменик браниоцима Требиња и у Спомен соби Требињске бригаде ВРС.

Перо Мишељић, предсједник Скупштине Борачке организације Требиње истакао је да се никада не смију заборавити они који су уградили животе у РС.

„Полажемо цвијеће нашим саборцима који су темељ Републике Српске и сјећамо се њих, што је наша дужност и обавеза.“ казао је он.

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић истакао је да својим дјелима, данас и  током цијеле године морамо да покажемо да породице погинулих, инвалиди и бивши борци нису заборављени.

“Приоритет су нам сви они чији су најмилији погинулуи за Српску, као и инвалиди протеклог рата. Градска управа Требиња кроз различите програме настоји да финсијски помогне борачке категорије, а то ће нам бити приоритет и убудуће“, казао је Ћурић.

Дан борца Републике Српске обиљежава се од 2002. године.

М.И.