Обиљежен Дан побједе над фашизмом

ТРЕБИЊЕ │ Поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом делегације Града Требиња, градског одбора СУБНОР-а и Социјалистичке партије положиле су данас цвијеће на споменик палим борцима у борби против фашизма 1941-1945 у градском парку.

Предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак је истакао да се са поносом и поштовањем данас сјећамо наших предака, који су међу првима у Европи, смогли снаге и храбрости да се супроставе једном таквом злу.

„Антифашистичка традиција је дубоко укоријењена у нашем народу, а мир, солидарност и толеранција су принципи на којима се наше друштво развија. Зато је наша историјска обавеза да чувамо сјећање на наше славне претке, а наше право да стојимо уз раме са осталим нацијама, које дијеле сличне вриједности, ма како неке од њих велике биле. Само заједно можемо се супроставити изазовима данашњице и свакој пријетњи, јер на жалост, нацизам и фашизам нису у потпуности уништени“, навео је Бањак.

Обиљежавању Дана побједе над фашизмом у градском парку, присуствовали су потомци палих бораца НОР-а и фашистичког терора и представници друштвено-политичког живота нашег града.

Д.М.