Обиљежене 23 године од смрти Александра Маслеше

Александрова сестра са сином

ТРЕБИЊЕ l Служењем парастоса и полагањем цвијећа на споменик, данас су обиљежене 23 године од смрти Александра Маслеше, најмлађег борца Требињске бригаде Војске РС.

Драган Ристић Бели, испред некадашње Бобанске чете, Требињске бригаде је подсјетио да се Александар са непуних 16 година одрекао дјечачких снова да буде спортиста и раме уз раме са војводом Видаковићем стао на браник отаџбине, да би исте те године био рањен на најистуренијем положају коју је држала Бобанска чета.

„Био је храбар, без страха, знао је зашто се бори, бранећи своју земљу. Када је Александар рањен, од исте гранате погинули су војвода Недјељко Видаковић, капетан Поповић и мајор Слијепчевић“, казао је Ристић.

Цвијеће на споменик, осим Александрове породице, положили су представници Градске борачке организације и удружења из Требиња.

Александар Маслеша се са непуних 16 година придружио Бобанској чети. Рањен је у септембру 1994. године на Борачком језеру код Kоњица, а преминуо је на Војно-медицинској академији у Београду 16. јануара 1995. године.

М.И.