Објављен јавни позив за младе брачне парове: ДО СТАНА ПО НИЖОЈ ЦИЈЕНА КВАДРАТА

ТРЕБИЊЕ │ Млади брачни парови из Требиња ускоро ће моћи да ријеше стамбено питање по значајно нижој цијени квадрата од тржишне – у згради која ће за ову намјену бити изграђена у аранжману Градске управе са заинтересованим кредиторима и грађевинским предузимачима.

Програм субвенционисане станоградње, као подршка младим суграђанима који тек заснивају породицу, први у Требињу, покренула је Градска управа, која је данас расписала и јавни позив заинтересованим за куповину стана у будућој згради за младе брачне парове.

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић за Радио Требиње каже да ће се овај стамбени објекат градити у ужем центру града – на простору комплекса бивше касарне, те да би цијена квадрата требало да буде око 1.000 КМ без урачунатог ПДВ-а.

„Локација је сигурно атрактивна а комерцијална цијена квадрата на тој локацији је значајно већа од ове коју ми планирамо за младе брачне парове. Јавни позив је први корак који је био неопходан да сагледамо колико је младих брачних парова који су заинтересовани и испуњавају ове услове, како би потенцијални извођач радова могао да коначно дефинише и цијену“, појашњава Ћурић додајући да ће нижу цијену квадрата од тржишне кроз овај програм извођачи радова бити у могућности да понуде јер ће бити ослобођени ризика да ли ће стан и када моћи да продају, а имаће и подршку кредитора.

Услови за младе брачне парове који би да конкуришу на овај програм су да је један од супружника старости до 32 године, да подносилац захтјева има пребивалиште у Требињу посљедњих пет година живота, да у власништву нема стамбену јединицу и да је запослен, са укупним нето примањима у домаћинству до 1.200 КМ мјесечно.

За утврђивање права првенства међу заинтересованим кандидатима критеријуми биће старосна доб, број чланова домаћинства и припадност борачкој популацији.

Р.С.