Очекујем да у првом реду контрапротеста буду дјеца функционера СНСД-а

3815764_1

ИСТОЧНО САРАЈЕВО | Сама најава контрапротеста говори двије ствари. Прва је да се режим, а највише Милорад Додик, ужасно плаши народа, толико да је тај њихов страх дошао у фазу акутне параноје.

Друга је да је Република Српска, нажалост, постала клептократско друштво у коме је суспендована демократија и слободно изражавање мишљења и у коме је режим на издисају чак спреман на обрачун са својим неистомишљеницима само да би сачувао отето, истакла је у интервјуу за Вијести.ба потпредсједник Српске демократске странке Александра Пандуревић.

Она каже да очекује да у првом реду контрапротеста буду дјеца функционера СНСД-а на челу са Игором Додиком јер они имају шта да бране.

„Од новца који су им протеклих година стекли очеви до ничим заслужених добрих радних мјеста у јавним установама која су отели од ђеце палих бораца која су на Бироу за запошљавање.Наравно, свој интерес да у првом реду буду имају и режимски тајкуни који су све чешће у Тужилаштву БиХ! Сви оно су против промјена и увођења владавине права јер када завлада правна држава они ће морати одговорити на многа питања. „, наводи Пандуревић.

Упозорава да је режим на издисају чак спреман на обрачун са својим неистомишљеницима само да би сачувао отето!

„Додик већ има такво искуство из времена када је уз помоћ тенкова СФОР-а из Палате предсједника избацио господина Поплашена, када су функционере СДС подвргавали страшним малтретирањима, оружаном силом преузимали полицијске станице“, каже Пандуревић.

Говорећи о економској ситуацији у Српској, Пандуревић је истакла да би предсједник Републике Српске требао да сиђе међу народ и види како му живи народ.

„Пензионери су принуђени да бирају да ли ће купити храну или лијекове, зими се мрзну у становима јер немају од чега да плате гријање; млади људи су без посла и свако ко има шансу одлази;рачуни свих болница су блокирани а услови у болницама углавном нехумани“, казала је Пандуревић.

БН телевизија