Очистили бунар за три сата, Моника јела прстима печење

SC-CACAK-Inzenjeri-iz-Cacka-sa_620x0

Да је неко Чачанину Србољубу Ђурићу, власнику фирме „Водоинжењеринг“, пре двадесетак дана рекао да ће одиграти једну од „главних улога“ на снимању завршних сцена филма Емира Кустурице „На млечном путу“, он у то не би поверовао.

Недавно му је, међутим, стигао позив од главног организатора снимања Илије Николића за помоћ, јер подводне сцене у импровизованом бунару у Требињу нису могле да буду забележене на траци. Наиме, вода би се по пуњењу бунара увек мутила, па је било потребно да реагују стручњаци.

„Одмах сам прихватио позив, јер волим изазове, а и био сам сигуран да ћемо тај проблем брзо отклонити, пошто нема воде коју не можемо да пречистимо“, рекао нам је Ђурић.

„Уз то, желели смо да осетимо чари снимања с Кустурицом, будемо део његове екипе бар на моменат и да видимо како то ради филмска дива Моника Белучи. Моји инжењери Бојана Луковић и Александар Ненадовић брзо су стигли у Требиње и за свега три сата решили ствар“.

Тако су Чачани омогућили чувеном режисеру да заврши снимање сцена у потпуно прозирној води импровизованог бунара, у који улазе глумци. За свој посао Ђурић није тражио никакву надокнаду, сем дневница за инжењере.

Одушевљен је, каже, Кустином непосредношћу, али и прелепом Моником Белучи, која је с целом екипом у паузи снимања јела печење, и то понекад и прстима!
Вечерње новости