Од 20. фебруара нови клип и видео надзор на улазу у Стари град

ТРЕБИЊЕ I Из Одјељења за стамбено-комуналне послове обавјештавају становнике Старог града, као и све грађане Требиња да ће у уторак, 20. фебруара ове године бити декодиран клип на улазу у Стари град и од тог дана постојећи даљински управљачи који су служили за регулисање улаза, односно излаза више неће бити у функцији.

Како је потврђено за Радио Требиње клип ће бити отворен сваки дан у периоду од 7 до 9 часова и од 14 до 16 часова, уз напомену да је и у том периоду забрањено задржавање и паркирање возила на јавним површинама у Старом граду.

„Становници и правна лица која имају пребивалиште, односно сједиште у Старом граду и који имају моторна возила, а немају могућност паркирања у оквиру Старог града, могу под повлаштеним условима купити мјесечну карту за паркирање у улицама: Доситејева, Светозара Ћоровића, Десанке Максимовић и Светосавска. Захтјев за куповину повлаштене карте се предаје на протокол Града Требиња, насловљен на ‘Одјељење за стамбено-комуналне послове – Паркинг сервис’, а уз исти је потребно доставити: потврду о пребивалишту, сједишту подносиоца захтјева и копију саобраћајне дозволе моторног возила у власништву подносиоца захтјева“, кажу из Одјељења за стамбено-комуналне послове.

Из овог Одјељења упозоравају да ће полицијски службеници редовно контролисати рад и кориштење клипа на улазу у Стари град и да ће исти бити обезбијеђен видео надзором.

„Свако лице које неоправдано задржава или зауставља моторно возило у Старом граду или које насилно покуша спустити или оштетити клип биће прекршајно, односно кривично гоњено. За улаз у Стари град, у хитним и оправданим случајевима, осим у вријеме кад је клип отворен, назвати број: 059/273-360 или 121 послије 15 часова“, саопштено је за Радио Требиње из Одјељења за стамбено-комуналне послове.

Радио Требиње