Од данас нови садржаји у спортској дворани: Слиједе захтјевније фазе обнове (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ │ Радови на обнови и опремању просторија са садржајима за рекреацију у спортској дворани „Милош Мрдић“ приведени су крају, а већ од данас на услузи корисницима су спорт клуб, сала за стони тенис, те просторија за билијар, снукер и карамбол.

Директор ЈУ „Требињрспорт“ Милан Јанковић за Радио Требиње каже да је све урађено уз пуно напора, скромним средствима и у кратком времену – те да пред управом јавне установе тек стоје највећи инвестициони изазови.

„Локал у оквиру дворане од данас ће бити доступан свим спортским колективима, корисницима дворане и Требињцима, гдје ће моћи да прате сва спортска дешавања у Европи и свијету. Урадили смо просторију за снукер, билијар и карамбол, а у функције је и сала за стони тенис. У плану нам је да до краја мјесеца оспособимо и теретану“, каже Јанковић.

У обновљеној теретани, додаје Јанковић, репариране су и постојеће справе за вјежбање, али да би пружала квалитетнију услугу спортистима и рекреативцима планирана је и набавка нове опреме. Слиједи и санација још двије пратеће просторије – које ће добити нову намјену и садржај.

„Једна је сала за састанке – која ће спортским колективима бити на располагању за прес конференције и брифинге. Другу, већу данас користе борилачки спортови а ту планирамо и нове садржаје, а видјећемо да ли ће ту бити простор за фитнес и аеробик, или можда балет, са којим ће ускоро Требињци моћи да се упознају“, каже Јанковић.

Санационе радове захтјева и терен спортске дворане, а приоритет је, каже Јанковић, уградња заштитних спужви на покретним трибинама, које због близине терену нису безбједне за спортисте.

По завршетку ових радова услиједиће инвестиционо најзахтјевнија фаза обнове – реконструкција и опремање свлачионица и мокрих чворова.

„Свачионице и мокри чворови су у изутено лошем стању, а наш је интерес, првенствено из здравствених разлога – да их што прије учинимо условним за коришћење. Свлачионице су и габаритима мале да би могли да их користе бројнији спортски колективи – и на том плану су неопходне интервенције“, додаје он.

Столице на стадиону малих спортова

Јанковић истиче да су планови ове јавне установе да радове на обнови и опремању, по завршетку спортске дворане, преселе на Стадион малих спортова „Александар Маслеша“, те фудбалски стадион у Полицама.

„На стадиону малих спортова планирали смо уградњу столица – њих око 1.500, чиме би се овај простор могао квалитетније користити за разне манифестације, од спортких, културних, до забавних. Наравно, овај посао пратили би и зидарско-молерски радови на санацији објекта. Наредни пројекат био би стадион у Полицама…“, каже Јанковић.

Он истиче да је стратешки задатак „Требињеспорта“ да у што краћем року обезбиједи што квалитетније услове за рад и такмичење требињских спортиста и спортских колектива у објектима и на теренима којима газдује ова јавна установа.

Р.С.