Odbojkašice ŽOK „Leotar“ nadomak Prve lige Srpske

U utakmici koja je svojim kvalitetom prevazilašla rang takmičenja, ekipa Ženskog odbojkaškog kluba /ŽOK/ „Leotar“ je rezultatom 3-1 pobijedila ekipu Veleža iz Nevesinja.

Ovom pobjedom Trebinjke su izborile plasman za doigravanje za prvaka Druge odbojkaške lige Republike Srpske i time ponovili prošlogodišnji uspjeh.

Prvi set je bio najneizvjesniji u duelu, Trebinjke su konstantno vodile a Nevesinjke stizale i na kraju bile i u prilici da u svoju korist riješe set. U drugom setu odbokašice Veleža su bile mnogo bolje i zasluženo izjednačile rezultat.

U posljednja dva seta, članice ŽOK „Leotar“ su konačno odigrale kako znaju i umiju i ostvarile zasluženu pobjedu.

Interesantno je da je Nevesinjkama odgovarao i poraz od 3-2, ali ipak nisu uspjele da ostvare željeni uspjeh.

“Davno je bio početak avgusta, kad smo počeli pripreme. Na kraju, čitava sezona stane u jednu utakmicu, i ta utakmica morala je biti naša. Ovakve utakmice ne dozvoljavaju nerazmišljanje i opuštenost, koncetracija mora biti maksimalna. Čitavu sedmicu smo insistirali na jednoj stvari, a to je servis. I onda nam to bude najgora kategorija u igri, u prva dva seta. Kad smo prevazišli taj problem sve je bilo lakše. U svakom slučaju, ja sam zaista ponosan što imam privilegiju da radim sa najboljom djecom na svijetu! Pokazali su karakter i hrabrost, to je velika stvar!”, kaže trener ŽOK“Leotar” Mišo Pešić.

U aprilu će uslijediti završni turnir za prvaka RS na kome će nastupiti, najbolje četiri ekipe po regijama. U ŽOK “Leotar” kažu da će konkurisati za organizaciju sa željom da ostvare najbolji rezultat u istoriji, plasman u Prvu žensku odbojkašku ligu RS.

R.M.