ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ Преминуо Дејвид Боуви

bouvi

Дејвид Боуви умро је 10. јануара у свом дому у 69. години живота окружен својом породицом након храбрих 18 месеци борбе са канцером, објављено је јутрос на званичној фејсбук страници познатог рок музичара.

– Док многи од вас желе да поделе вест о смрти и губитку Дејвида, молимо да поштујете жељу породице да у приватности одболују своју бол – наведено је на званичној фејсбук страници овог уметника.
Познати уметник пре нешто више од месец дана издао је нови сингл под називом Блекстар.

Дејвид Боуви , рођен као Дејвид Роберт Хејворд-Џоунс, 8. јануара 1947. у Лондону. Боуви је био веома познат британски рок музичар, певач, композитор и глумац. Музички је био активан пуних пет деценија и вечно склон мењању музичког стила и имиџа, нарочито почев од 1970. године.

Најранија песма којом се Боуви прославио је био сингл „Спејс одити“ из 1969. који је због спуштања на Месец имао велик успех.

Најзначајнији Боуијев албум био је „Успон и пад Зигија Стардаста и паука са Марса“. То је био концептуални албум са причом о ванземаљцу који долази на Земљу, постаје мегазвезда а на крају га убијају обожаваоци. Заштитни знак турнеје био је огромни стаклени паук, посебно израђен за ту прилику.

Боуви је остао активан до последњих дана. Турнеју за албум „Ријалити“ (2005), морао је да прекине због мањег срчаног удара.

bowie_tesla

Поред музике бавио се и глумом, једна од његових најупечатљивијих улога је и лик Николе Тесле којег је тумачио у филму Престиж, познатог редитеља Кристофера Нолана. У овом филму глуми поред Хју Џекмена и Кристијана Бејла.
Блиц