Održan sastanak o položaju nacionalnih manjina u Trebinju

manjine
TREBINJE | Predstavnici Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske danas su održali sastanak sa lokalnim udruženjima i predstavnicima Gradske uprave na temu položaja manjinske populacije na području grada Trebinja.
U izjavi za novinare nakon sastanka Franjo Lover, predsjednik Saveza nacionalnih manjina RS je rekao da sufinansiranje ovakvih udruženja u RS nije na zadovoljavajućem nivou.
“Imamo poteškoća u Trebinju, Doboju i Banja Luci. Moramo znati kakva je finansijska situacija, ali moramo imati i više sluha za nacionalne manjine”, naveo je Lover.
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević tvrdi da gradska administracija izdvaja novac za udruženja nacionalnih manjina i njihove aktivnosti i da do sada nije bilo primjedbi.
”Do sada nisam imao ni jedan problem sa predstavnicima nacionalnih manjina i udruženja. Za protekle dvije i po godine, koliko sam gradonačelnik međunacionalni odnosi su veoma dobri, mislim da to potvrđuju izvještaji domaćih i međunarodnih organizacija”, istakao je Vučurević.
Dušan Minov ispred Udruženja nacionalnih manjina istočne Hercegovine je rekao da je politika podijelila ova udruženja u Trebinju i da zbog ličnog sukoba sa gradonačelnikom u posljednje vrijeme ne dobija sredstva iz gradskog budžeta, za koja, kako priznaje, i ne aplicira.
M.B.