Одржана јавна расправа за други јавни позив пројекта РеЛоаД

ТРЕБИЊЕ │ У организацији Града Требиња и  У-Ен-Ди-Пи пројеката „Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану -РеЛоаД“, данас је у Требињу одржана Јавна расправа за организације цивилног друштва са подручја Требиња о одабиру тема за други Јавни позив за овај пројекат.

Теме које су предложене и које су данас разматране су социјално укључивање и социјално предузетништво, рурални развој, подршка младима, култура и спорт.

Kако је прецизирала Наташа Тучић, координатор пројекта Град Требиње учествује у пројекту са 25 процената, док је 75 процената средстава обезбиједила Европска унија.

„Овим пројектом желимо унаприједити сарадњу и комуникацију организација цивилног друштва и локалних заједница. Јавни позив ће бити расписан почетком мјесеца априла, од када ће се радити са организацијама цивилног друштва, које буду заинтересоване да аплицирају по овом позиву. У-Ен-Ди-Пи ће ангажоватри менторе који ће у припреми пројекта бити на услузи организацијама цивилног друштва, како би квалитетније припремили пројекте.“, казала је она.

Укупан износ средстава је око 100. 000 KМ.

Снежана Мисита из Удружења родитеља са проблемом стерилитета „Бебе“ каже  да ће ово удружење аплицирати за пројекат едукације брачних парова на нивоу источне Херцеговине.

Пројекат „Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану -РеЛоаД“ настоји осигурати веће грађанско учешће у процесима доношења одлука и унаприједити пружање јавних услуга за све грађане у локалним јединицама.

М.И.