Одржани ‘Дани билећких производа и стваралаштва’

БИЛЕЋА │ Протеклог викенда у Билећи је одржана традиционална манифестација „Дани билећких производа и стваралаштва“, коју је пратило и осмо окупљање бивших питомаца Школе резервних официра пјешадије, која је средином јуна прије 61 годину била формирана у овом херцеговачком градићу.

Манифестацију је отворио Радован Вуковић, посланик Народне скупштине Републике Српске из Билеће, нагласивши да само добра и квалитетна понуда може привући бројне учеснике из РС и региона, а Билећа је у томе успјела.

И Миљан Алексић, начелник општине Билећа, истакао је да је Билећа још једном доказала да је прави домаћин и да, осим гостопримства, посједује и бројне друге квалитете које други немају, попут здраве хране и херцеговачког камена, који се у будућности могу много боље искористити у привредном развоју. Манифестација је окупила око деведесет излагача из прехрамбене, текстилне и металске индустрије из БиХ, Србије и Црне Горе, а у склопу програма је организована чувена цицваријада, чији побједник је била Билећанка Анђелка Вуковић. На манифестацији су и осуђеници, који су на одслужењу затворских казни у Фочи и Бањалуци, представили своје производе, ручне радове и услуге из области дизајна и умјетности.

Независне