Офарбано шест хиљада јаја

ТРЕБИЊЕ │ Епархија Захумско херцеговачка и приморска у Требињу ове године је припремила око 6.000  јаја, која ће на највећи хришћански празник Васкрс бити подијељена корисницима Народне кухиње, дјеци и вјерницима, након литургије у Саборном храму, потврдио је за Радио Требиње, Младен Жуловић, старјешина храма.

„Већ другу годину за редом, дјеца из требињских вртића и школа долазе овдје у наше црквено двориште и својим ручицама осликавају јаја која смо обојили. Јаја стављамо у корпице и након васкршње лиитургије ћемо подијелити вјерницима. Па ће вјерници тако, поред благослова који носи из цркве понијети кући и јаје од малишана, која ово све са љубављу осликавају“, каже свештеник Жуловић.

Он је додао да треба да будемо радосни у ове, свечане васкршње дане.

„Учествујући на богослужењима, учествујемо у чудесним догађајима који су се збили, везано за Христово страдање, Христово распеће и васкрсење. Позивам вјернике да вечерас у 19.00 часова дођу у Саборни храм на „читање 12 јеванђеља“. Сутра на Велики петак имамо три службе –  у 9.00 часова су „царски часови“, у 15.00 је вечерња служба са изношењем плаштанице, а најважније је у 19.00 часова, када је служба Плач мајке Божије“, додаје Жуловић.

Он је позвао вјернике да присуствују светој литургији и у суботу, у 9.00 часова.

„Очекујемо највећи број наших суграђана на дан Васкрса. Да сви заједно учествујемо, дочекамо Васкрсење свијетло у Саборном храму. У 5.00 часова је јутрење, у 6.00 света литургија, коју ће служити владика Григорије док ће владика Атанасије служити у Мостару“, закључио је  Жуловић.

С.П.