Окаљао сам униформу и част свих полицајаца

372996_1

БАЊАЛУКА | Припадник Специјалне јединице МУП-а Републике Српске, Жељко Инђић, један од осумњичених за оружану пљачку блиндираног комбија „Сектор секуритyја“ на аутопуту Бањалука-Градишка, упутио је јавно извињење због тога што је, како је навео, „окаљао, како униформу коју носи, тако и част свих припадника МУП-а Републике Српске“.

„Желим да се јавно извиним свим припадницима МУП-а Републике Српске због догађаја који је потресао, како грађане Републике Српске, тако и све припаднике МУП-а Републике Српске„, навео је Инђић у писаној изјави која је у посједу Срне.

Инђић истиче да као припадник Специјалне јединице полиције МУП-а РС и чињенице да је учествовао у кривичном дјелу организовани криминал из Кривичног закона Републике Српске у вези са кривичним дјелом разбојништво осјећа неизмјерну срамоту и кајање које је веома тешко описати овог момента.

„Осјећам срамоту, посебно у односу на моје колеге, зато што сам окаљао, како униформу коју носе, тако и част свх припадника МУП-а РС. Знам да овим извињењем не могу вратити повјерење ни колега, нити грађана, нити могу себе оправдати због својих поступака, али сам осјећао моралну потребу да се извиним„, навео је Инђић.

Пљачка блиндираног возила компаније „Сектор секуритyја“ догодила се 22. септембра прошле године на ауто-путу Бањалука-Градишка, недалеко од мјеста Церовљани. У пљачки је украдено око 600.000 КМ, а ријеч је о новцу из Уникредит банке који је требало да буде транспортован у централу у Загребу.

У пуцњави у којој су кориштене аутоматске пушке и ракетни бацач „зоља“ рањен је заштитар.

Инђић и припадник Специјалне јединице полиције Горан Јањуз пуштени да се бране са слободе.

Осталим осумњиченим за оружану плачку, припадницима Специјалне јединице полиције МУП-а Републике Српске Горану Парашу, Владану Малићу и Александру Поповићу, те запосленом у Агенцији „Сектор секуритyју“ Данијелу Кузмићу и сувласнику ауто-куће плац за продају возила „Кватро“ Олегу Банди бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор.

Независне новине