ОКК Леотар у друштву великана

БЕОГРАД │ Пионирска екипа Омлдаинског кошаркашког клуба Леотар протеклог викенда је учествовала на Турниру кошаркашког пријатељства Жарково 2018. и у конкуренцији понајбољих екипа са подручја бивше Југолсавије заузела пето мјесто.

У такмичењу по групама, млади Требињци су у првом дуелу, након добре игре током цијелог меча поражени од Партизана док су у другом дуелу убједљиво поражени од загребачке Цедевите.

У утакмици за пето мјесто Омладински кошаркашки клуб Леотар је побиједио Школу кошарке Ол стар  2014. из Подгорице.

„Увијек нам је задовољство када учествујемо на једном овако јаком турниру код наших старих спортских пријатеља из Жаркова. Ово је наше осмо учешће на овој смотри кошарке, сваке године смо се такмичили и дјеца носе одличне утиске. Дочек, гостопримство као и организација турнира били су на високом нивоу. Једини лош тренутак наше екипе је био убједљив пораз од Цедевите, али и такве ствари се догађају у њиховом узрасту. Вратили смо се у утакмици за пласман и одличном игром побиједили квалитетну екипу из Подгорице“, прича Дејан Бодирога, тренер Омладинског кошаркашког клуба Леотар.

Поклоне, пехаре и медаље, за најуспјешније, уручили су некадашњи репрезентативци Александар Павловић, Новица Величковић и Владо Шћепановић.

Прво мјесто на турниру припало је београдској Црвеној звезди, другопласирана је екипа Партизана, а на треће мјесто пласирала се загребачка Цедевита. Признање за најмлађег учесника турнира добио је Петар Аћимовић, члан Омладинког кошаркашког клуба Леотар.

Р.М.