OKK Leotar u društvu velikana

BEOGRAD │ Pionirska ekipa Omldainskog košarkaškog kluba Leotar proteklog vikenda je učestvovala na Turniru košarkaškog prijateljstva Žarkovo 2018. i u konkurenciji ponajboljih ekipa sa područja bivše Jugolsavije zauzela peto mjesto.

U takmičenju po grupama, mladi Trebinjci su u prvom duelu, nakon dobre igre tokom cijelog meča poraženi od Partizana dok su u drugom duelu ubjedljivo poraženi od zagrebačke Cedevite.

U utakmici za peto mjesto Omladinski košarkaški klub Leotar je pobijedio Školu košarke Ol star  2014. iz Podgorice.

„Uvijek nam je zadovoljstvo kada učestvujemo na jednom ovako jakom turniru kod naših starih sportskih prijatelja iz Žarkova. Ovo je naše osmo učešće na ovoj smotri košarke, svake godine smo se takmičili i djeca nose odlične utiske. Doček, gostoprimstvo kao i organizacija turnira bili su na visokom nivou. Jedini loš trenutak naše ekipe je bio ubjedljiv poraz od Cedevite, ali i takve stvari se događaju u njihovom uzrastu. Vratili smo se u utakmici za plasman i odličnom igrom pobijedili kvalitetnu ekipu iz Podgorice“, priča Dejan Bodiroga, trener Omladinskog košarkaškog kluba Leotar.

Poklone, pehare i medalje, za najuspješnije, uručili su nekadašnji reprezentativci Aleksandar Pavlović, Novica Veličković i Vlado Šćepanović.

Prvo mjesto na turniru pripalo je beogradskoj Crvenoj zvezdi, drugoplasirana je ekipa Partizana, a na treće mjesto plasirala se zagrebačka Cedevita. Priznanje za najmlađeg učesnika turnira dobio je Petar Aćimović, član Omladinkog košarkaškog kluba Leotar.

R.M.