Opozicija optuživala, Elektroprivreda priznala: Lani zaposleno 600 radnika

elektropribvreda
TREBINJE | Nakon višemjesečnih optužbi opozicionih stranaka u Republici Srpskoj da je Elektroprivreda RS u izbornom ciklusu zaposlila nekoliko stotina radnika sa namjerom kupovine glasova, stigla je i zvanična potvrda – Elektroprivreda RS je u 2014. godini zaposlila 600 novih radnika.
Elektroprivreda RS je u 2013. godini imala 8.455 radnika, a do kraja 2014. godine taj broj je porastao na 9.056.
Najveći broj zaposlenih primljen je u proizvodnim pogonima, pogotovo u termoelektranama, pa je tako RiTe Gacko prošle godine primio 174 nova radnika i sada ih u ovom postrojenju ima 1.774. RiTe Ugljevik je bio „skromniji“, pa je u izbornoj godini zaposlio „samo“ 67 novih radnika.
Hidroelektrana na Trebišnjici primila je 69 radnika i sada ih u ovom preduzeću ima 695, dok je HE na Drini zaposlila 19 novih radnika, što sve u zbiru u ovoj ustanovi sada iznosi – 251. Još jedna hidrocentrala, HE Vrbas d.o.o. primila je 17 novih radnika i sada ih ima 24. „Termo nova“ je povećala broj radnika sa šest na 28.
Nove radnike nisu primala samo proizvodna, nego i distributivna preduzeća, pa je tako banjalučka „Elektrokrajina“ primila 101 radnika, a „Elektro Bijeljina“ 55.
Hercegovačka podružnica je zaposlila 32 nova radnika. Generalni direktor ERS Branislava Milekić rekla je da ova zapošljavanja predstavljaju doprinos u rješavanju pitanja nezaposlenosti u Republici Srpskoj.
Klix.ba