Опозиционари не одустају од афере „снимак“

20150626192205_312292

БАЊАЛУKА │ Опозиција ће наредних дана одржати консултације о томе како даље наставити активности у вези са снимком на којем наводно Жељка Цвијановић, предсједник Владе РС, разговара о куповини народних посланика како би се појачала скупштинска већина.

Вукота Говедарица, предсједник Kлуба СДС-а, нам је у петак рекао да је опозиција незадовољна што су усвојени закључци које је предложила коалиција на челу са СНСД-ом о томе да је циљ догађаја у вези с аудио-материјалом на којем се говори о наводној куповини посланика био дестабилизација РС и рушење њеног уставног поретка.

Према његовим ријечима, сада је на опозицији да се договори како ће даље поступати с тим аудио-материјалом, подсјетивши да је Драган Чавић, предсједник НДП-а, најавио да ће аудио-снимак однијети на вјештачење у један респектабилан европски форензички завод.

Он не види ништа спорно у чињеници да је само 14 опозиционара било против закључака владајуће коалиције, док су остали опозиционари били уздржани.

„Знате шта, ја нисам могао да гласам другачије него да будем против таквих закључака. А сигурно могу рећи да нико из опозиције није подржао такве закључке који су високо исполитизовани, што није смјело да се деси“, рекао је Говедарица.

Подсјетио је да су закључци опозиције ишли у правцу да се од надлежних органа тражи потпуно спровођење истраге и вјештачење снимка како би се утврила аутентичност гласа.

Драган Чавић, предсједник НДП-а, рекао је да су закључци опозиције тражили да се укине Специјално тужилаштво.

„Не само због наредбе о неспровођењу истраге у овом случају, већ због исказаног континуитета недостатка воље да се истраже бројни случајеви у којима је постојала довољно аргументована основа сумње о почињеним кривичним ђелима у управљању и располагању јавним средствима“, рекао је он, тврдећи да је и даље увјерен да је аудио-снимак аутентичан.

По завршетку сједнице, Недељко Чубриловић, предсједник НС РС, рекао је да је парламент показао пуни демократски капацитет да разматра теме о којима постоје потпуно супротстављена мишљења.

„На сједници је била обимна расправа о овој теми, понекад жустра и на ивици инцидента, али све је то у домену демократских принципа у којем парламенти раде“, рекао је Чубриловић.

По завршетку сједнице Цвијановићева је изјавила да Влада није формирана на основу политичке корупције и да сматра да је жртва у политичким намјерама опозиције.

„Влада је нормално формирана и тек након тога је дошло до природне редистрибуције, односно два посланика су прешла у политички блок којем припадају“, изјавила је она, уз увјерење да је опозиција уз помоћ са стране покушала да сруши власт у РС.
Независне новине