Оптички каблови увезују зграде градске управе

ТРЕБИЊЕ │ Грађевински радови на постављању оптичких инсталација у центру града, започети прије четири дана у улицама Вука Караџића, царице Милице и цара Лазара, те Немањиној улици су у завршној фази.

„Окончавају се грађевински радови, сачекаћемо неколико дана да се грађевински материјал у кабловском рову уредно слегне, да бисмо могли приступити бетонским и асфалтним радовима, које ће почетком наредне седмице извести Херцеговинапутеви а.д. Требиње“, појашњава за Радио Требиње Бојан Чворо, начелник Одјељења за инспекције и послове комуналне полиције Града Требиња.

Он подсјећа да је тренутно за саобраћај затворена Немањина улица, у непосредној близини Дома младих, додајући да се очекује да ће током сутрашњег дана бити завршени сви грађевински радови на постављању оптичких инсталација.

„Радови на оптичком увезивању објеката градске управе изводе се првенствено с циљем успостављања система ИП телефоније, за потребе видео надзора у граду, централизовање интернета и формирања интернет мреже између градских објеката, при чему ће се увезати све зграде градске управе – главна зграда, зграда на пијаци и код Дома младих, те Културни центар“, каже Чворо.

Пројекат заједнички реализују Град Требиње, ХЕТ и Електро-Херцеговина.

В.М.