„Оптужен за ратни злочин јер није хтио да прода земљу Албанцу“

ПРИЗРЕН │ Богдан Митровић ухапшен је у Сувој Реци на Косову и Метохији јер није хтио да прода своје имање у Призрену и то је једина његова кривица, изјавила је његова кћерка Радица Благојевић.

„Немају они на основу чега да окриве мог оца. Никоме ништа није урадио. Претходних 18 година редовно је одлазио на Косово и Метохију. Није био ни на ратишту, нити је икада био у било каквом сукобу са комшијама Албанцима“, рекла је Благојевићева.

Митровићев адвокат Дејан Васић изјавио је за „Вечерње новости“ да је хапшење његовог клијента класична матрица застрашивања повратника и отимања имовине.

„Према ријечима мог брањеника, њега је пријавио први комшија који је послије 1999. године породици Митровић узурпирао имање, а оно што је новина у овом предмету је чињеница да истрагом и претходним поступком руководе локални тужилац и судија, што је с обзиром на мандат Еулекса недопустиво“, рекао је Васић.

Богдан Митровић ухапшен је 28. августа по повратку са литургије у селу Мушутиште по налогу тужиоца Специјалног тужилаштва самопроглашеног Косова, а на основу кривичне пријаве за наводни ратни злочин против цивилног становништва.

Овај случај осудила је власт Србије, а предсједник Александар Вучић поручио је да ће то питање поставити сутра у Бриселу.

СРНА