Optužnica protiv 14 lica zbog droge

326743_1

SARAJEVO | Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv 14 lica koja se terete da su počinila krivično djelo organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa drogama, saopšteno je iz Tužilaštva.
Optužnica je podignuta protiv Svetozara Perućice, Neđeljka Kuljića, Marka Govedarice, Marka Dunđera, Davora Milićevića, Zorana Bandura, Joze Rašića, Srećka Trifkovića, Saše Kuljića, Milenka Kuljića, Siniše Kuljića, Bojana Puhala, Miloša Govedarice i Vuka Vujovića.
Svetozar Perućica i Neđeljko Kuljić terete se da su s ciljem pribavljanja imovinske koristi organizovali i rukovodili grupom koja je formirana radi neovlaštenog međunarodnog krijumčarenja.
Kriminalna grupa, čiji su pripadnici imali jasno definisane uloge u izvršenju krivičnih djela, zajedničkim se djelovanjem na području BiH, Crne Gore i Hrvatske bavila krijumčarenjem veće količine skanka.
U okviru istrage u ovom predmetu u tri navrata je otkriveno i zaplijenjeno više od 110 kilograma skanka, čija vrijednost na ilegalnom narkotržištu dostiže više stotina hiljada KM.
Zbog postojanja elemenata međunarodnog krijumčarenja, Tužilaštvo je zajedno sa policijskim agencijama ostvarilo značajnu saradnju sa pravosudnim i policijskim agencijama Hrvatske.
Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.
Agencije