Оптужница за „Бобар банку“: Финансијска истрага трансакција Ињац и Вујнићке

364216_1
БАЊАЛУКА | Оптужница против одговорних за малверзације преко „Бобар банке“ и њену пропаст очекује се у наредних мјесец дана, тврде моји извори. Према њиховим ријечима, Тужилаштво БиХ оптужиће тридесет особа за наношење штете од преко 250 милиона КМ.

Међу оптуженима би требало да се нађу и Славица Ињац, директорица Агенције за банкарство Републике Српске и Снежана Вујнић, директорица ИРБ Републике Српске.

Тужилаштво БиХ затражило је од свих нотарских канцеларија да им доставе уговоре које су закључиле Ињац и Вујнић.

Ријеч је о личним уговорима, а овај захтјев Тужилаштва указује да та институција проводи финансијску истрагу поменутих функционерки Републике Српске.

Потврђује то и податак да је Тужилаштво БиХ од банака затражило да им доставе стање на личним рачунима Ињац и Вујнић, као и њихове трансакције.

Наведено је ђелић истраге о пословању и пропасти Бобар банке и Банке Српске, а Ињац и Вујнић су међу осумњиченима.

Ињац, јер као директор АБ Републике Српске није ништа предузела да спријечи пропаст банака, које су узроковале нестанак стотина милиона КМ, а Вујнић јер је на рачунима тих институција свјесно држала новац, иако је знала да ће банке пропасти.

Вујнићку истражују и због бројних спорних кредита које је дала ИРБ Републике Српске у вријеме њеног мандата, а који се не враћају.

Крајем августа сам објавио да је Снежана Вујнић, директорица ИРБ-а, плакала током саслушања у Тужилаштву БиХ.

Умјесто одговора на питања истражилаца (Због чега сте држали новац на рачунима Бобар банке, а знали сте да ће пропасти;

Како је могуће да ИРБ за само 24 часа одобри и исплати пет милиона КМ особи, која је као колатерал дала баш ништа?…), Вујнићка је само ронила сузе.

Плакала је и на питање: Да ли вам је неко наредио све те криминалне трансакције?

Ко ће још „заплакати“ требали би сазнати почетком децембра?!
БНТВ