Основци из Брегова у “земљи слаткиша”

ТРЕБИЊЕ │ Ученици нижих разреда основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Требиња и ове године су организовано посјетили производне погоне Свислајон – прехрамбена индустрија Требиње. Kако истиче учитељ Милан Вујовић, посјета је планирана програмом сарадње школе и ове компаније, како би осјетили значај и рад предузећа.

„Kако би се одужили овој кући, ми смо одлучили да наши ученици напишу неку пјесмицу или нешто нацртамо, тако да смо имали занимљивих радова наших ђака“, казао је он.

Након обиласка производног  погона Анастасија Ивеља, ученица трећег разреда ове школе са другарима из разреда је написала пјесму и одушевила и насмијала својим  стиховима  управу компаније, а Слатке куће изненадиле су Анастасију и припремиле оно што највише воли- слаткише.

Пошто Анастасија има 10 година, симболично, припремљен јој је слатки пакет од 10 килограма који је изазвао одушевљење талентоване дјевојчице.

Директор Свислајона Александар Kојовић истиче да ова компанија  већ дуже вријеме помаже школу у Бреговима. „Kроз разне пројекте обезбјеђујемо донације, како би помогли школи, посебно дјеци“, казао је он.

Директор основне школе „Јован Јовановић Змај“ Дарко Јегдић захвалио се компанији Свислајон и директору Kојовићу, који је, како каже, у више наврата обезбиједио пакетиће за ученике, помагао у опремању школског дворишта и кроз друге видове помоћи.

М.И.