Осумњичен за ратни злочин на подручју Коњица

ТРЕБИЊЕ  │ Полицијска управа Требиње доставила је Тужилаштву Босне и Херцеговине допуну извјештаја о почињеном кривичном дјелу против лица иницијала Н.М. због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Ратни злочин против цивилног становништва“ и „Ратни злочин против човјечности“, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

„Пријављено лице се сумњичи да је као стражар једног логора кршило правила међународног хуманитарног права, првенствено одредбе Женевских конвенција за време оружаног сукоба у Босни и Херцеговини, на подручју општине Коњиц од 1992. до 1995. године“, кажу у полицији и подсјећају да је у овој години Полицијска управа Требиње Тужилаштву БиХ доставила пет извјештаја за почињена кривична дјела ратног злочина на територији општина Коњиц и Чапљина – а против пет лица.

Према незваничним сазнањима, осумњичени је Недељко Милићевић Шапа, припадник ХОС, који се сумњичи да је као стражар логора Дретељ кршио правила међународног хуманитарног права и одредбе Женевских конвенција током рата у БиХ 1992. године.

Радио Требиње