„Освит“ Невесињцима подарио лијепо културно вече

osvit 11

НЕВЕСИЊЕ I Завичајни клуб „Освит“ из Билеће приредио је синоћ у Градској галерији у Невесињу прелијепо културно вече са изложбом слика и наступом младих пјесника и музичара.

Изложбу слика са 4. Ликовног саборовања „Симеон Добрићевски“ отворио је свештеник Зоран Илић. Он је изразио задовољство што је отац Симеон, велики и чудесни човјек, био инспирација ликовним умјетницима и књижевницима.

Иначе, ликовно саборовање у Билећи окупило је двадесетак  сликара и два вајара који су дјела стварали различитим техникама.

Други сегмент културне вечери у Градској галерији био је посвећен поезији. Млада билећка пјесникиња Маја Вујиновић представила је свој поетски првјенац – збирку „Плес ријечи“.

Предсједник „Освита“ Миодраг Љумо Хрњез за Мајине пјесме је рекао да су животворне и осјећајне, настале из душе.

„Читава књига је разиграна и распјевана као и ауторка„, истакао је Хрњез.

Маја је публици у Градској галери испричала да је збирка „у режији драгих пријатеља“ штампана без њеног знања и да је практично добила на поклон током ликовног саборовања у Билећи.

Одабране пјесме из збирке „Плес ријечи“ рецитовале су билећке основке, чланице „Освита“, а у музичком дијелу програма учествовали су ученици Основне музичке школе „Свети Роман Мелод“.

osvit 5

Радио Невесиње