Отет путнички Ербас 320 са 80 путника

380017_1

КАИРО │ Египатски путнички авион отет је након што је полетео из Александрије, пренео је Би-Би-Си. Кипарски медији наводе да је нападач затражио политички азил и преводиоца.

Објављен идентитет једног од нападача. Како се наводи, реч је о Египћанину Ибрахиму Самахи. Могуће да је узрок отмице личне природе, бивша супруга отмичара живи на Кипру, преноси Ројтерс.

Полиција издејствовала ослобађање свих путника осим петоро странаца и чланова посаде, јавља Ројтерс. Отмичар је ослободио 50 жена и деце из отетог авиона, јавља грчка државна телевизија РТ-1, преноси Тасс.

„Жене и деца су одведени на безбедно“, јавља та телевизија. С друге стране, телевизија Ал Арабија јавља да је отмичар пустио путнике египатске националности.

Према информацијама са Државног радија Кипра, у авиону се налазе један наоружани човек и бомба.

Наводно, пилот је пре отмице рекао капетану Омару Џамалу да постоји претња да неко од путника има експлозивни појас.

Египатско министарство за саобраћај потврдило је да је авиона који је саобраћао на линији од Александрије до Кипра отет, преноси Русиjа Тудеј.

Тренутно се не знају детаљи отмице, али локални медији тврде да је најмање један путник у авиону наоружан. Према писању кипранског портала СигмаЛиве, из авиона су пуштени жене и деца.

Према писању Ројтерса у авиону се налази експлозивна направа, а отмичар као таоца држи мушкарце и пилоте.

Авион о којем је реч је Аирбус А320 у власништву компаније Египт Ер. Спустио се у Ларнаку у 7.46 по нашем времену.

Подсетимо, летелица је изненада променила смер и упутила се према Средоземном мору, а последња локација на којој је регистрована била је поред Кипра, међутим, убрзо је стигла информација да је авион слетео.

Агенције