Отпочели радови: Град финансира реконструкцију 68 заједничких дијелова стамбених зграда

ТРЕБИЊЕ │ Радови на санацији и реконструкцији дијела стамбених зграда у Требињу отпочели су почетком овог мјесеца, а према јавном позиву који је Градска управа расписала за финансирање уређења заједничких дијелова зграда и стамбено-пословних објеката.

На овај позив стигло је 70 пријава, од којих је у потпуности одобрено 68, а двије пријаве су биле  са некомплетном документацијом. Укупна вриједност  радова  износи око 130.000 KМ, а биће финансирана замјена улазних врата, прозора или стакала у улазима, кречење стубишта, замјена поштанских сандучића и дотрајалих заједничких инсталација.

Радове изводи  предузеће „Радник” из Требиња, а како истиче директор ове установе Лазар Прцовић, највише апликација је било за кречење хаустора, замјену поломљених прозора, поштанских сандучића и уградњу, односно замјену интерфона.

Лазар Прцовић

„Радови ће се изводити у фазама. Прво радимо молерске радове и до сада смо завршили пет хаустора у стамбеним зградама. Предстоји нам посао набавке отвора и интерфона, чија је замјена предвиђена овим програмом“, казао је он и додао да је највише захтјева за реконструкцију заједничких дијелова стамбених зграда било из центра града.

Прцовић каже да је финансирање унутрашњости стамбених објеката одабрано према приоритетима, а надлежна комисија  је обишла све који су учестовали у јавном позиву.

Заједнички дио стамбене зграде у улици Цара Душана реконструисан је међу првим.

„Заједницу етажних власника смо регистровали међу првим у Требињу, и  аплицирали  смо на јавни позив и посао је успјешно завршен“, каже Тодор Петковић, станар ове зграде.

Он је захвалио градској управи Требиња на издвојеним средствима за санацију хаустора.

Тодор Петковић

„Хаустор у нашој згради након четири деценије је по први пут окречен, тако да смо пријатно изненађени овим програмом који финансира Град Требиње“, истиче Петковић.

И стубиште у стамбеној згради у насељу Брегови  је санирано. Радници предузећа „Радник“ данас су обавили завршне радове.  Заједница етажних власника аплицирала је на јавни позив који је расписала градска управа. Милован Росић, станар ове зграде каже да је задовољан оним што је урађено. „Одрађено је професионално и захвални смо и граду Требињу и предузећу „Радник“ на обављеном послу“, истиче Росић.

Право да учествују у јавном позиву имале су све регистроване заједнице етажних власника и заједнице које су у процесу регистрације.

М.И.