Отворен 10. међународни фестивал за дјецу

ТРЕБИЊЕ I Градоначелник Требиња Лука Петровић отворио је данас у Дому младих 10. међународни фестивал забављача за дјецу.

„Нама је задовољство што овим фестивалом отварамо требињско ‘Културно љето’. Драго ми је што су овдје наши најмлађи. Веома је важно да дјеца буду присутна ових пар дана колико траје фестивал, да се заједно дружимо, да приредимо љепше дане нашој дјеци“, каже градоначелник Требиња.

Он је истакао да је манифестација оваквог садржаја најзначајнија у региону.

„Град Требиње ће и убудуће подржавати овакве садржаје и већ ове годне учествује више позоришта из цијеле БиХ. Свима је задовољство доћи у Требиње и направити промоцију свог позоришта и својих садржаја“, казао је градоначелник Петровић.

Популарни Шанта Панта који забавља најмлађе већ 30 година отворио је фестивал представом „Забава луда ствара чуда“, позоришта „Станковић“ из Никшића.

„Представа је направљена од разних прича, ширио сам љубав и пријатељство међу дјецом на мени својствен начин. Један мој старији колега, нажалост почивши, Милорад Мандић Манда, казао је да морате да се родите за овај посао. То значи, ако сте искрени и дате душу дјетету и будете са њим у равни, он ће препознати и прихватити вас. Зато сви који ово раде са љубављу трају и дјеца их воле“, објаснио је Шанта Панта.

У организацији Дома младих, а под покровитељством Града Требиња, фестивал ће трајати до 26. априла.

У шест фестивалских дана најмлађој позоришној публици у Требињу представиће се пет ансамбала из Никшића, Бања Луке, Зенице, Требиња и Београда.

У Дому младих, сутра ће бити отворена изложба радова најмлађих из требињских основних школа и вртића.

Понедјељак, 23. април, резервисан је за Дјечије народно позориште из Бања Луке и представу „Вук и седам јарића у музеју бајки“.

У уторак, 24. априла је комад „Бајка у баjци“ Босанског народног позоришта из Зенице.

Домаћи ансамбл Културне сцене „Мале ствари“ извешће у сриједу, 25. априла представу „Маша и медо“.

Посљедњег дана фестивала, у четвртак 26. априла је представа „Тужни псић“, у извођењу Позоришта лутака Пинокио из Београда.

Представе 25. и 26. априла ће се играти у Дому младих, а представе 23. и 24. априла у Културном центру.

С.П