Otvorena fabrika Henkel: Posao za 30 radnika

OTVARANJE
BILEĆA l U Bileći je danas svečano otvorena fabrika “Henkel adhezivi BH” a u okviru ove investicije posao je dobilo 30 radnika.
Povodom otvaranja ove fabrike, a to je investicija vrijedna oko devet miliona evra, priređena je prigodna svečanost.
„Veoma smo ponosni što otvaramo novu fabriku “Henkel adhezivi BH” u Bileći kao dio naše strategije da zadržimo vodeću poziciju u Jugoistočnoj Evropi. Iz fabrike u Bileći, snabdijevaćemo domaće i okolna tržišta, kao što su Hrvatska, Crna Gora, Albanija i druga”, izjavio je Volfgang Cetl, predstavnik Henkela za Jugoistočnu Evropu.

PRVE VRECEFrank Verner, prvi sekretar i rukovodilac ekonomskog odjela Ambasade Federalne Republike Njemačke u BiH, naglasio je da su ekonomski odnosi između Njemačke i Bosne i Hercegovine dobri, te izrazio nadu da će ova investicija biti podsticaj za ulaganje i drugim njemačkim investitorima.

Veliki značaj ove investicije istakla je i Jelica Grujić, direktorica Agencije za unaprijeđenje stranih investicija u BiH, koja je tom prilikom rekla da će ova investicija imati pozitivan efekat ne samo na lokalnu zajednicu, već i na bh. ekonomiju u cjelini.

„Kompanija Henkel prisutna je u Bosni i Hercegovini dugi niz godina. Veliko nam je zadovoljstvo što smo u mogućnosti da proširimo naše poslovanje otvaranjem nove fabrike “Henkel Adhezivi BH” u Bileći. Lokacija je odabrana između ostalog i zato što se u neposrednoj blizini nalazi dobavljač mljevenog kalcium karbonata, najvažnije sirovine za naše proizvode. Ova fabrika predstavlja investiciju vrijednu skoro devet miliona evra koja je izgrađena i opremljena po najvišim tehnološkim standardima”, rekao je Predrag Armuš, generalni direktor Henkel BH.

100_7313
R.M.