Отворена изложба слика „Арт симпозијума Јахорина“

lazo savic izlozba2

НЕВЕСИЊЕ │ У Градској галерији у Невесињу синоћ је приређена изложба слика међународне ликовне колоније „АРТ симпозију Јахорина“, са којом је обогаћен културни програм овогодишње Невесињске олимпијаде.

Отварајући изложбу руководилац  Градске галерије Нада Илић поручила  је да је ова међународна изложба  једна од најјачих колонија у РС и зато јој се поклоници ликовне умјетности у Невесињу увијек обрадују.

Оснивач и умјетнички руководилац  Лазо Савић  истакао је да је овај 14. симпозијум окупио преко 20 држава, а међу њима први пут су се нашле Јужна Кореја и Мексико, док су стални гости Бугари уједно и најбројнији.

„Жао ми је што због формата овдје вечерас нису изложене двије склуптуре, јер је једну радила афирмисана свјетска умјетница из Кореје, а другу високу око 2,5 метра умјетник из Бугарске“- додао је Савић

Посјетиоци су имали прилику да виде слике настале у техникама уље на платну, акрилик на платну и папиру, акварел, али и да уживају  у чаробном гласу ученице музичке школе Ђурђице Бабић која је уз клавирску пратњу Маје Стојановић извела Арију из Фигарове женидбе.

Изложба ће бити отворена до 27. августа.

Радио Невесиње