OTVORENA IZLOŽBA SLIKA BOJANE STOJAKOVIĆ ” U SVOM FILMU “

TREBINJE | U galeriji kulturnog centra Trebinje večeras je otvorena izložba slika Bojane Stojaković, akademskog slikara iz Doboja pod nazivom “U svom filmu”.

Riječ je  o 42 slike nastale u periodu od 2007. do 2019. godine,  rađene na papiru kombinovanim tehnikama, a predstavljaju isječke  iz serija “Trudnoća”, “Ljubavnici”, “Pripovjedač”, “Bazeni” i “Kalifornikacija”.

Rani radovi se bave sjećanjem na djetinjstvo, naglo prekinuto ratom i u njima Bojana koristi jezik dječijeg crteža.

Majčinstvo je iskustvo koje je promijenilo njena interesovanja i znatno uticalo na sazrijevanje njenog likovnog jezika.

Radovi novijeg datuma objedinjuju sva dosadašnja interesovanja umjetnice i predstavljaju neku vrstu bijega od slika svakodnevnice.

Bojanini pejzaži su utočište ne samo za nju već i za posmatrača kome umjetnica obezbjeđuje kutak sigurnosti i osjećaj spokoja.

Bojana Stojaković je 2002. godine diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju u klasi profesora Marka Musovića, a 2009. godine magistrirala je na Akademiji umjetnosti u Banja Luci u klasi profesora Radomira Kneževića.

Do sada je učestvovala na više kolektivnih  a ovo je njena sedma samostalna izložba. Član je Evropske asocijacije likovnih umjetnika sa sjedištem u Esenu.

Izložba Bojane Stojaković u galeriji Kulturnog centra Trebinje je prodajnog karaktera a ljubitenji likovne umjetnosti je mogu pogledati u narednih 15 dana.

KC