Ovako izgleda „Armata“, ruski „tenk razbijač“ (FOTO) (VIDEO)

Armata-620x350
Glavna prednost tenkova „Armata“ je tehnologija, koja omogućuje da u kupoli nema vozača, nego da se njime upravlja daljinski iz izolovane oklopne kapsule. Novi tenk ima radarski sistem koji može istovremeno da prati 40 ciljeva na zemlji i 25 u vazduhu, u prečniku od pet kilometra
Stanovnici Moskve sa nestrpljenjem očekuju da na probi za paradu provodom Dana pobede, prvi put vide najnoviji model ruskog oklopnog tenka T-14, izgrađenog na pratformi “Armata”, kao i najnovije samohodne artiljerijske haubice “koalicija SV”.
Ipak, portal “Rt.com” objavio je fotografiju tenka koji je skrenuo pažnju svetske javnosti. Rusko ministarstvo odbrane je na svom sajtu objavilo sliku tenka koji je izazvao strah SAD-a i Zapada.
Pored “Armate” i haubice, u tokom generalne probe, Crvenim trgom će prvi put proći i pešadijska borbena vozila “Kurganets-25″, kao i borbena vozila “bumerang,” prenose ruski mediji.
Kako se navodi, glavna prednost tenkova “Armata” je tehnologija, koja omogućuje da u kupoli nema vozača, nego da se njime upravlja daljinski iz izolovane oklopne kapsule. Novi tenk ima radarski sistem koji može istovremeno da prati 40 ciljeva na zemlji i 25 u vazduhu, u prečniku od pet kilometra.


Konstruktori tvrde da je neuništiv i da može da izdrži svaki napad. Najnovija antitenkovska borbena vozila “Kurganets-25″ i “Kornet-D” imaju nadograđen sistem za aktivnu odbranu od mina.
Na paradi će biti prikazani i nanoviji modeli oružja za ruske padobranske jedinice, koje uključuje i višenamensko oklopno vozilo “Rakuška”, kao i mobilni sistem za lansiranje “Jars.” Na ekranima će biti prikazao oko 15.000 učesnika i 200 komada vojne opreme koja još nije viđena.
Parada će početi ujutro 9. maja, a oni koji još žele da pre toga vide rusku vojnu opremu u pokretu, moćiće to da učine na još tri probe, koji će biti održane 4., 6. i 7. maja.
Tanjug