Ово је прва фотографија крвника из Нице

20160715165713_378924

НИЦА I Ово је прва фотографија исламистичког фанатика који је убио 84 особе, укључујући најмање десеторо дјеце, у терористичком нападу који се синоћ десио у Ници, а коју је објавио Даилy Маил.

Након што га је полиција савладала и убила, поред његовог тијела пронађена је лична карта. Убица Мухамед Лахуаиеј Булел, отац троје дјеце, са камионом је улетио у масу људи који су прослављали Дан пада Бастиље у Ници прошле вечери.

Наоружани полицајци су отворили паљбу на кабину и врата камиона, послије чега је Булел убијен. Пуцњава је услиједила 30 минута након његовог ‘дивљања’ по улици које се десило синоћ око 10.30 сати по локалном времену.

 Свједок догађаја Надар Ел Шефеи рекао је за ББЦ да је видио како је полиција убила Булела.

„Умро је унутар возила. Видио сам његову главу како виси на прозору, полиција је пуцала са свих страна како би били сигурни да су га савладали. Освјетлили су кабину да провјере има ли још људи унутра, евентуалних нападача са бомбама“, рекао је Шефеи.

Возач камиона, који је од раније био познат полицији, наводно је узвикивао „Алаху екбер“ прије него што је почео своју убилачку мисију.

Исламска држава слави овај напад, који се поклопио са највећим националним празником у Француској.

Независне