Ovom vladom nisu zadovoljni ni u SNSD!

337568_1

ISTOČNO SARAJEVO | Šef Kluba poslanika SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, Aleksandra Pandurević, kaže da je postojeće stanje u Srpskoj neodrživo i neizdrživo i tvrdi da radom, kako kaže, odlazeće premijerke Srpske, Željke Cvijanović, nisu nezadovoljni samo građani i opozicija, već i poslanici skupštinske većine koji osećaju odgovornost i ne žele da budu saučesnici u daljnjem sunovratu i unutrašnjem uništenju Republike Srpske.

– Poslednja sednica Narodne skupštine potvrdila je da je podrška Željki Cvijanović na staklenim nogama i to toliko da je nastavak skupštinskog zasedanja prolongiran i neizvestan. Podsetiću vas da je Vlada Srpske bila primorana da jedan zakon povuče, a da su neki zakoni bili predmet sasvim opravdane i racionalne kritike i poslanika SNSD-a – kaže Pandurevićeva.

Iz vladajuće koalicije su takve tvrdnje nazvali potpuno neutemeljenim, a lider DNS-a, Marko Pavić, rekao je da je to pucanj u prazno i da je postojeća skupštinska većina stabilna i funkcionalna.

– Koliko je stabilna i funkcionalna pokazala je poslednja sednica NS RS na kojoj su Milorad Dodik i Željka Cvijanović morali da disciplinuju poslanike SNSD-a. Urgentno poziranje Dodika, Đokića i Pavića koje je usledilo posle toga u stvari je prava slika panike.

Pandurevićka ističe da i u redovima vladajuće stranke vlada veliko nezadovoljstvo

– U novoj većini ima mesta za sve one koji žele promene. Iznenadilo nas je i kada su nam neki poslanici SNSD-a rekli koliko su nezadovoljni i zabrinuti zbog situacije u kojoj se našla Republika Srpska, zaključuje Pandurevićka.

Press