Озваничен почетак туристичке сезоне: УЗ ПОРУКУ МЛАДИМА – ОСТАЈТЕ ОВДЈЕ (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ │ Свечаношћу у хотелу „СЛ Панорама“ у Граду сунца вечерас је озваничен почетак љетње туристичке сезоне у Требињу, уједно и у овом туристичком комплексу који развија компанија „Свислајон“.

У пристуству званица из политичког, привредног и другог јавног живота Требиња и регије, сезону је отворио предсједник пословног система „Свислајон“ Родољуб Драшковић посветивши своју бесједу младим Требињцима и Херцеговцима, које је позвао да остану овдје, пронађу себе у свом завичају и буду ствараоци на својој земљи.

„Једини смисао живота јесте – како удвостручити број становника у Херцеговини. Како вратити оне који су отишли трбухом за крухом. Позив  је отворен. Враћајте се, немамо стручњака ни радника, морамо их стварати. Ако сте стекли искуство тамо негдје, како сам га и ја стекао – враћајте се и изграђујте Херцеговину“, казао је Драшковић.

Предсједник пословног система „Свислајон“ захвалио је градитељима комплекса што са успјехом прате његове идеје, те Градској управи на професионалности у обављању свог дијела посла, што је омогућило да се Град сунца без препрека и убрзано развија, поручивши да ће обје стране постигнуто јединство његовати и одржавати за добро Требиња и Херцеговине.

 „Учинићу све да подигнемо стандард, излијечимо сиромаштво, да обезиједимо сваком да ради за себе и своју породицу, а ако то успијемо – онда ће свима, и републици и граду и регији, бити добро“, поручио је Драшковић.

Градоначелик Требиња Лука Петровић уручио је Родољубу Драшковићу употребне дозволе за до сада изграђене објекте у комплексу Града сунца, истакавши да градитељски замах компаније „Свислајон“ у Требињу новим садржајима значајно увећава туристички потенцијал нашег града, отвора нова радна мјеста и ствара услове за долазак нових породица.

Због тога ће, казао је Петровић, Градска управа и убудуће пружати сваку врсту подршке овом пројекту.

„Заједничким снагама можемо много. Ево данас могу да обрадујем све вас да смо коначно добили локацијске услове за изградњу западне обилазнице – од Љубовог, преко манастира Дужи до уласка у Град сунца. И то ће бити пројекат који ћемо радити у овој години“, истакао је Петровић.

Петровић је казао да је на онима који остају у Херцеговини да схвате да свако има своју улогу у развоју туризма у Требињу, те да попут предсједника команије „Свислајон“ треба да улажу сву своју енергију у рад и дјела.

„Ми смо већ у оскудици професионалног кадра и зато ћемо радити на оспособљавању и стручном усавршавању свих који желе да раде у угоститељству и туризму. Та грана не може бити квалитетено искоришћена – ако не будемо имали добру услугу“, казао је Петровић, додајући да резултати у предсезони ипак охрабрују да би и ова година могала бити – у знаку нових туристичких рекорда.

„Само април мјесец је имао 2 и по хиљаде ноћења више у односу на исти мјесец лани. Мислим да ће јул и август бити рекордни, те да ћемо и убудуће постизати рекордне резултате“, казао је градоначелник Требиња.

Почетак туристичке сезоне обиљежен је и ватрометом са брда изнад Града сунца, а званице су имале прилику да обиђу и спа центар „Галија“, савремено опремљен за бројне третмане његе здравља и љепоте, а који ће ускоро обогатити садржаје овог туристичког комплекса.

Р.С.