Pacijent izvršio samoubistvo

bolnica-trebinje
TREBINJE | Dvadesetsedmogodišnji Bilećanin objesio se u toaletu Odjeljenja psihijatrije u Bolnici Trebinje, potvrđeno je za Radio Trebinje u Centru javne bezbjednosti Trebinje.
Samoubistvo je pripadnicima Centra prijavljeno jutros, u 7 časova i 6 minuta.
Uviđaj je izvršen, a ljekar je obavio spoljni pregled tijela.
Portparol Bolnice Trebinje Dragana Zirojević je potvrdila da je riječ o dugogodišnjem psihijatrijskom pacijentu, koji je više puta do sada pokušao da izvrši samoubistvo i u drugim zdravstvenim ustanovama i kod kuće.
Zirojevićeva je rekla da su ljekari pokušali reanimaciju, ali da je sve bilo bezuspješno, te podsjetila da je pacijent liječen od 24. oktobra ove godine i da je privremeno otpušten na kućno liječenje , ali da je vrlo brzo ponovo hospitalizovan zbog pokušaja suicida.
„Tokom boravka kod kuće pokušao je samoubistvo nakon čega ga je porodica vratila u Bolnicu“, rekla je Zirojevićeva i dodala da se ovakve neželjene situacije povremeno dešavaju u drugim zdravstvenim ustanovama ovakvog tipa, ali da je prvi put u trebinjskoj bolnici zabilježen ovakav slučaj.
Zirojevićeva je naglasila da je, usljed psihičke bolnesti hroničnog tipa i pored primijenjene adekvatne tarapije pacijent izvršio samoubistvo, te dodala da je pacijet povremeno bio fiksiran kada su to procijenili ordinirajući ljekari.
R.T.