Паника у Тузли: Проститутка имала ХИВ

765-430-e8a4df55ec185409ed9b04ff299fe59f

 

Након што је откривено да је преминула проститутка са петље Шићки Брод била заражена ХИВ-ом, у Тузли је завладала паника.

Дјевојка је била регистровани наркоман, а у близини петље Шићки Брод у улазу у Тузлу радила је као „продавачица љубави“. Она је умрла почетком маја, а овај случај је тек сада процурио у јавност, пишу „Независне новине“.

Полицију је назвала власница куће у којој је становала дјевојка. Кућа се налази у близини петље Шићки Брод, а власница је нашла тијело жене у бесвјесном стању и позвала полицију.

„Седмог маја власница је назвала Службу хитне медицинске помоћи и пријавила да се жена која је ту становала налази у бесвјесном стању. Након што је Хитна одвезла жену на УКЦ, дан послије је преминула. Сачињен је извјештај и даље активности је преузело Кантонално тужилаштво Тузла“, казао је Изудин Шарић, портпарол МУП-а ТК.

Проститутка заразила шесторицу дечака у Београду!?

Жена је била заражена ХИВ-ом, хепатитисом Ц, најгорим обликом, а имала је и цирозу јетре. Петља Шићки Брод је опште познато мјесто гдје се врши илегална проституција јер се ради о изузетно прометној саобраћајници. У близини петље се налази стари и напуштени објекат гдје су жене често у нехигијенским условима продавале своје тијело.

У септембру 2014. године Нихад Дураковић (54) из Тузле ухапшен је због сумње да је подводио жене на проституцију и набављао дрогу.

Дураковић је у близини петље Шићки Брод на западном улазу у Тузлу наводио три жене на проституцију, а једна од њих је била и његова невјенчана супруга.

Тузлански случај мртве проститутке подсјећа на случај украјинске проститутке Елене Попик (21), која је у Мостару, од посљедица сиде, сифилиса и хепатитиса, преминула у новембру 2004. године.

Мондо