Пао на граници: Ухапшен Дарко Јеремић због предмета Бобар банке

20160628102459_376418

САРАЈЕВО │ Дарко Јеремић (41), за којим је Тужилаштво БиХ расписало потјерницу у предмету Бобар банке, ухапшен је на граничном прелазу између БиХ и Србије.

Како је саопштено из Тужилаштва БиХ Јеремић ће у наредним сатима бити предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ, који ће га испитати и донијети одлуку о даљим активностима.

 Јеремић је, како наводе у Тужилаштву БиХ, један је од кључних осумњичених у овом сложеном предмету за организовани и финансијски криминал, који је најопсежнији предмет из ове области у постдејтонској БиХ (нанесена штета од око 280 милиона КМ).

Јеремић је директор фирме „Аутосемберија“. У Тужилаштву БиХ додају да интензивно раде на предмету Бобар банка, да је истрага у завршној фази, те да ће у наредном периоду бити донесена одлука тужиоца.

Подјећамо, крајем марта припадници СИПА због овог предмета у акцији “Лавина” ухапсили су директоре Агенције за банкарство РС и Инвестиционо-развојне банке (ИРБ) РС Славицу Ињац и Снежану Вујнић.

Осим Ињац и Вујнић ухапшени су и бивши генерални директори Бобар банке Петар Цацановић, Ана Миросављевић и Драган Радумило, бивши директори сектора за корпоративно банкарство и сектора за управљање ризицима Игор Продановић и Батрић Ђуришић, бивши чланови Надзорног одбора те банке Соња Куртума и Саша Томић, као и бивши интерни ревизор Бобар банке Здравко Дубов.

Независне новине