Parada ponosa u Podgorici 26. oktobra

20141002134909_265960

PODGORICA | Druga Parada ponosa u glavnom gradu Crne Gore biće održana 26. oktobra, ozvaničila je danas u Podgorici Vanja Gagović iz Organizacionog odbora „Montenegro Prajda“.
Predstavnici asocijacije „Kvir Montenegro“ i Organizacionog odbora drugog Prajda očekuju da će bezbjednosna situacija biti bolja od prošlogodišnje, uz prisustvo predstavnika partija, vlade i državnih organa.
Organizatori su pozvali sve građane i građanke Crne Gore da učešćem u Povorci ponosa pokažu solidarnost sa LGBT osobama.
Očekuju da će ove godine biti veći broj ministara i visokih funkcionera koji će prošetati podgoričkim ulicama i na taj način dati podršku gej populaciji, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.
Predsjednik “Kvir Montenegro“ Danijel Kalezić je na konferenciji za novinare poručio da će najveća odgovornost biti na tužilaštvu da, kako je naveo, ne ponovi greške od prošle godine i da ovoga puta sankcioniše one koji ometaju povorku.
Prva Parada ponosa u Podgorici održana je 20. oktobra prošle godine, a obilježili su je incidenti i sukobi s policijom koje su izazvali protivnici Prajda.
Agencije