Парку поклонили нове саднице

ТРЕБИЊЕ │ На Европски дан парка, требињски градски парк добио је данас и нове саднице, захваљујући донацијама фирми „Бејат“ и „Контура“, ресторана „Тарана плус“ и кафеа „Азаро“, Градског одбора Младих социјалдемократа Требиње и радника „Комуналног“.

Директор АД „Комуналног“ Недељко Ламбета каже да је новчаним донацијама поменутих субјеката купљено и данас посађено 9 абелија и по једна садница јуке и кошћеле.

„Такође, од њих смо добили и донацију од десет палми, које ћемо посадити на зелене површине у улици Требињских бригада, гдје су радови на уређењу планирани наредних дана. Наша је жеља да ову улицу претворимо у алеју палми“, истиче Ламбета.

Да учествују у садњи новог зеленила прилику су имали и најмлађи Требињци, за које је Градска управа данас приредила посебан програм поводом Европског дана парка.

„Наша  највећа инвестиција су наша дјеца и ако немамо коме да оставимо оно што стварамо – као да ништа нисмо ни стварали“, каже Дејан Тарана, власник ресторана „Тарана Плус“, који се, како је додао, за донацију садница одлучио због своје дјевојчице која вријеме често проводи управо у требињској „оази зеленила“.

Р.С.