„Пазите да вас четнички викар не закоље“?!

372255_1

ЗАГРЕБ │ Марко Јурич, водитељ емисије “Марков трг” на хрватског З1 ТВ, шокирао је дио гледалаца говором мржење, када је при одјави упозорио грађане на опрез, посебно жене са дјецом, када пролазе поред православне цркве на Цвјетном тргу гдје, како је рекао, столује четнички викар.

Због последњих Јурићевих изјава и ширења мржње главни уредник ТВ Студента, познати филмаш и новинар Игор Мирковић је на свом Фејсбук профилу објавио да је против водитеља поднио пријаву због ширења мржње, пренео је портал Индеx.хр.

„Управо сам поднио пријаву Агенцији за електронске медије због емисије Марков трг телевизије З1, због ширења говора мржње у одјави (уредник позива гледатеље да буду опрезни када пролазе Цвјетним тргом, јер је тамо православна црква у којој су четници који им могу наудити)“, навео је Мирковић и додао:

„Никада нисам молио да се било који мој пост дјели, али овога пута вас молим да то учините. Свако од вас, ко осјећа потребу, може поднјети сличну прјаву. Узеће вам пет минута времена, а осјећаћете се боље.“

Иначе, Јурић је у секретаријату новооснованих Хрватских новинара и публициста, који су представљени као снажан пандан Хрватском новинарском друштву.

А одјављујући спорну емисију, Јурић је рекао:

„Порука драгим Загрепчанима, свима онима који се шећу Цвјетним тргом будите опрезни пошто је у близини Црква у којој столује, да парафразирам једног српског министра, четнички викар. Дакле драги моји Загрепчани кад се шетате Цвјетним тргом, поготово мајке с дјецом, припазите да не би неки од тих четничких викара истрчао из Цркве и мало, у маниру својих најбољих клања извео свој крвави пир на нашем најљепшем загребачком тргу.“

Јурић још и предложио да би можда било добро се то мјесто обиљежи таблама на којим би писало:

“Пази, оштар четник у близини”.
Телеграф.рс/Агенције