ПДП: Додик против јединства Српске

351554_1
БАЊАЛУКА │ Партија демократског прогреса (ПДП) сматра да је „срамотно и недопустиво“ понашање предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је на заједничкој прес- конференцији са премијером Србије Александром Вучићем, 17.јула, у Београду поново вријеђао и нападао своје политичке противнике.

„Овакво понашање предсједника Додика је злоупотреба састанка са премијером Србије, као и злоупотреба институција Републике Српске и Србије“, наводи се у саопштењу ПДП-а.

Најоштрије осуђују, како је саопштено, опасан и непримјерен наступ предсједника Додика, „који је још једном показао да није у стању да представља јединство свих у Републици Српској“.

Додик је наставио да дијели народ на оне које воли јер слијепо слиједе његову политику и на оне које мрзи јер показују критички однос према његовом раду.

Иако су овакви Додикови ставови уобичајена појава, ПДП је изненађен што на Додиков непримјерен наступ није реаговао премијер Вучић, јер се све дешавало у његовом присуству, у згради Владе Србије – стоји у саопштењу те странке.

Сматрају да „није исправно“ да предсједник Републике Српске, у присуству премијера Србије, грубо вријеђа и оптужује друге представнике српског народа, који такође обављају високе функције, те се надају да се такве ствари више неће дешавати.

Кликс