Пензионери ускоро у модерном смјештају


ТРЕБИЊЕ  I Дуго најављивана реконструкција Дома пензионера у Требињу почиње ускоро. Све тендерске процедуре су завршене, а увођење извођача у радове очекује се до краја фебруара, након чега ће почети санациони радови.

Према ријечима директора ове установе за Радио Требиње Рајка Ћапина реконстуисаће се све што буде приоритет у овом моменту, а неопходно је за нормално функционисање дома.

„Овим Пројектом санације Дома пензионера, предвиђена је замјена крова, столарије, електро, машинских и водоводних инсталација, а у потпуности ће бити преуређени и мокри чворови у свим собама. Планирано је и постављање нове фасаде као и изградња нових соба чиме ће се знатно повећати смјештајни капацитети дома“, истиче Ћапин.


Он напомиње да ће овом значајном реконструкцијом Дом добити на квалитету и комфору и проширити свој капацитет, а када све буде завршено објекат Дома пензионера ће добити нови изглед, а његови станари боље услове за боравак.

Санација Дома пензионера реализује се у оквиру Пројекта затварања колективних центара /ЦЕБ два/, а вриједност радова износи око 1.500.000 KМ.

М.И.