Penzioneri uskoro u modernom smještaju


TREBINJE  I Dugo najavljivana rekonstrukcija Doma penzionera u Trebinju počinje uskoro. Sve tenderske procedure su završene, a uvođenje izvođača u radove očekuje se do kraja februara, nakon čega će početi sanacioni radovi.

Prema riječima direktora ove ustanove za Radio Trebinje Rajka Ćapina rekonstuisaće se sve što bude prioritet u ovom momentu, a neophodno je za normalno funkcionisanje doma.

„Ovim Projektom sanacije Doma penzionera, predviđena je zamjena krova, stolarije, elektro, mašinskih i vodovodnih instalacija, a u potpunosti će biti preuređeni i mokri čvorovi u svim sobama. Planirano je i postavljanje nove fasade kao i izgradnja novih soba čime će se znatno povećati smještajni kapaciteti doma“, ističe Ćapin.


On napominje da će ovom značajnom rekonstrukcijom Dom dobiti na kvalitetu i komforu i proširiti svoj kapacitet, a kada sve bude završeno objekat Doma penzionera će dobiti novi izgled, a njegovi stanari bolje uslove za boravak.

Sanacija Doma penzionera realizuje se u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara /CEB dva/, a vrijednost radova iznosi oko 1.500.000 KM.

M.I.