Пет имиграната откривено на граничном прелазу Делеуша

ТРЕБИЊЕ │ Службеници Управе за индиректно опорезивање и Граничне полиције БиХ открили су јуче пет имиграната сакривених у камиону на граничном прелазу Делеуша између Босне и Херцеговине и Црне Горе, саопштено је из УИО БиХ.

Пошиљка у којој су били сакривени имигранти имала је крајње одредиште у Њемачкој, а Босна и Херцеговина требала је бити само транзитна земља.

Након што је возач камиона црногорских регистарских ознака примијетио нешто сумњиво док се возило налазио у међу простору између Царне Горе и Босне и Херцеговине, позвао је припаднике Граничне полиције БиХ.

Прегледавши возило извана, службеници Граничне Полиције су открили тројицу имиграната који су били сакривени у простору за палете. Након тога, позвани су и службеници Управе за индиректно опорезивање, који су требали скинути царинску пломбу како би се ушло у унутрашњост камиона.

Прегледом цјелокупне унутрашњости камиона откривена су још двојица имиграната која су била сакривена међу трупцима кованог челика што је камион превозио.

Код имиграната је прегледом откривена селотејп трака, па се детаљним прегледом камиона утврдило да су имигранти на врху камиона избушили цераду, те су се кроз ту рупу увукли у камион.

Иначе, крајње одредиште ове пошиљке била је Њемачка, па се претпоставља да су имигранти требали кроз БиХ проћи као транзитну државу на путу за Европску унију.

Касно синоћ, петорица имиграната приведена су у просторије Граничне полициује БиХ у Требињу, а према првим информацијама са терена ради се о лицима из Либије и Марока.

Независне новине